Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί πελάτες, οι οποίοι θέλουν να μας στείλουν την πλακέτα του μηχανήματος τους, όπως για παράδειγμα από πλυντήριο, κουζίνα, εστίες, όργανο γυμναστικής και από πολλές άλλες συσκευές, αλλά δεν θέλουν να καλέσουν τεχνικό για να βγάλει την πλακέτα από το μηχάνημά τους. Οι λόγοι, μπορεί να είναι πολλοί και όλοι σεβαστοί. Για παράδειγμα, αρκετοί πελάτες έχουν κάποια τεχνική κατάρτιση, ικανή ώστε να είναι σε θέση βγάλουν την πλακέτα μόνοι τους από το μηχάνημα, κάποιοι άλλοι δεν επιθυμούν να επωμιστούν το κόστος του τεχνικού μόνο και μόνο για την αφαίρεση της πλακέτας ή δεν μπορούν να περιμένουν τον τεχνικό τους, όταν αυτός δεν είναι άμεσα διαθέσιμος. Η εταιρεία BESCON είναι δίπλα στον πελάτη και θα βοηθήσουμε ώστε να βγει η πλακέτα από το μηχάνημα, με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο, κυρίως όμως να ξανά τοποθετηθεί η πλακέτα σωστά στο μηχάνημα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Για να αφαιρέσουμε λοιπόν μια πλακέτα από μια συσκευή, η πρότασή μας είναι να το κάνει κάποιος έμπειρος τεχνικός, αλλά αν έχετε επιλέξει να την κάνετε μόνοι σας θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά με τον ακόλουθο τρόπο.
  1. Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε την συσκευή σας εκτός ρεύματος.
  2.  Έπειτα να ανοίξετε την συσκευή στα σημεία που χρειάζεται ώστε να φτάσετε στο σημείο της πλακέτας.
  3.  Όταν έχετε φτάσει στο σημείο της πλακέτας, θα πρέπει προτού την βγάλετε από το μηχάνημα, να σημειώσετε πολύ καλά τα καλώδια τα οποία συνδέονται πάνω σε αυτήν.
  4.  Ένας πολύ καλός βοηθός σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το κινητό μας ή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Τραβήξτε αρκετές φωτογραφίες την πλακέτα από διάφορες οπτικές γωνίες. Να είστε σίγουροι θα σας φανούν χρήσιμες την στιγμή που δεν το περιμένετε.
  5.  Πολύ προσοχή, υπάρχει περίπτωση, κάποια καλώδια ή βύσματα καλωδίων να έχουν ίδια χρώματα και αριθμό καλωδίων. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να γίνει μπέρδεμα κατά την επανατοποθέτηση της πλακέτας. Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή κάποιο αυτοκόλλητο, να σημαδέψετε τα καλώδια αυτά και μετά να βγάλετε την φωτογραφία, ώστε να ξέρετε που να τα επανατοποθετήσετε.
  6. Πολύ σημαντικό είναι, τα καλώδια παροχής (συνήθως με χρωματισμούς μπλε και καφέ, αλλά όχι πάντα), να τα τυλίξετε με μονωτική ταινία ώστε ακόμη και αν κάποιος από λάθος πάει να βάλει την συσκευή στην πρίζα, να μην κινδυνέψει κανείς από ηλεκτροπληξία.
  7. Αφού ακολουθήσετε όλα αυτά τα βήματα, βγάζετε την πλακέτα από την συσκευή, τυλίγεται το καλώδιο παροχής, ώστε να μην τοποθετήσει κανείς την συσκευή στην πρίζα και ξανακλείνεται την συσκευή ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος και να μην χαθούν εξαρτήματα από την συσκευή.
  8. Το τελικό βήμα είναι να μας αποστείλετε την πλακέτα, αναγράφοντας εσωτερικά το είδος της συσκευής, το μοντέλο και την περιγραφή της βλάβης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Από αυτό το σημείο και πέρα, η βλάβη της συσκευής σας θα είναι στα καλύτερα χέρια και στους πιο έμπειρους τεχνικούς, θα είναι στην εταιρεία BESCON και θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σας. Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε βοήθεια στην διαδικασία αφαίρεσης της πλακέτας, οι τεχνικοί μας θα είναι στην διάθεση σας για οδηγίες.